Ziua Cartilor in Centrul Vechi


Desparte de harmalaia caracteristica unei zile insorite de marti, in buricul targului, strazile au fost pavate cu nici mai mult, nici mai putin de 3000 de carti.Image

Azi am sarbatorit Ziua Mondiala a Lecturii – un prilej bun sa ne reamintim basmele copilariei, cartile adolescentei si romanele ce ne-au ajutat sa ne maturizam. Macar o data pe an sa stergem praful din biblioteca si sa le scoatem la soare, sa se bucure din nou de atingerea noastra si sa umplem casa cu miros de hartie veche, aspra, uzata de atatea generatii. Un miros atat de familiar pentru multi dintre noi.

Azi 3000 de carti ne-au asteptat frumos in strada, la lumina lanternelor micute, sa le culegem cu grija si sa le aducem acasa. Ce s-a intamplat mai departe nu pot decat sa presupun, noi ne-am retras incet din agitatia ce pusese stapanire pe intreaga zona, inainte ca vreo carte sa fie calcata in picioare. Sincer, nu m-a lasat inima sa asist la un potential macel al cuvantului scris. I-am lasat pe cei mai putin norocosi sa se lupte pentru sansa de a le lua acasa, tot ce sper insa este sa le pretuiasca, sa le rasfoiasca din scoarta in scoarta si sa stie sa le aprecieze. 

Image

Multumim Ziarului Ring pentru ideea lor frumoasa, si tare rau imi pare ca nu suntem un popor mai civilizat 🙂 

Post Scriptum: Am apucat sa si ajungem acasa la timp pentru a-l urmari pe Chef Florin in actiune 😀 ma declar fan MasterChef !

Speak your mind !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s