Despre femeile ipocrite


Cred ca sintagma asta ar putea fi incadrata in categoria pleonasm (exprimarea unei idei folosind mai multe cuvinte decît este necesar, astfel încît sensurile cuvintelor folosite se suprapun parţial sau total. În funcţie de context şi de intenţie pleonasmul poate reprezenta fie o greşeală de exprimare, fie o figură de stil, îndeplinind acelaşi rol ca repetiţia retorica ). De ce spun asta? Pentru ca toate femeile, fara exceptie sau hai sa zicem 99%, sunt ipocrite. Sau au fost ipocrite macar o data in viata lor. Si cine nu recunoaste lucrul acesta 😀 e si mai ipocrita. Un simplu search pe google si poti gasi nenumarate sinonime pentru acest cuvant, ipocrizie. Unul sigur ti se potriveste. Poate va veti simti acum ofensate, indignate si sigur nu ma veti mai privi cu aceeasi ochi, dar eu macar sunt sincera cu mine ( macar in acest domeniu, sinceritatea stim cu totii ca este un lucru greu de acceptat ). Stiu ca am fost ipocrita si mai sunt din cand in cand. E in firea oricui, nu e ceva strict feminin. Si barbatii sunt ipocriti si asta stiti bine si o stiu si ei. Omul este o fiinta ipocrita si plina de defecte pe care le poate depasi – suna mai ok overcome 😀 – cel mai bine acceptandu-le. ” Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot ” dar vreau sa invat din aceste scapari de comportament si sa nu le las sa ma controleze.

Esti ipocrita cand spui ca nu e vorba de tine, ci de el, dar imediat dupa incepi sa ii reprosezi totul din preistoric si pana in 3011. Esti ipocrita cand spui ca pui binele lui inaintea dorintelor tale, dar cu totii stim ca nu e asa. Esti ipocrita cand imi spui ce bine imi vine bluza aia, dar de fapt arat ca un curcubeu beat. Sunt ipocrita cand rad alaturi de tine, dar de fapt rad de tine. Esti ipocrita pentru ca faci si tu acelasi lucru. Suntem ipocrite cand barfim pe la spate si face to face ne injuram din zambete (asta e o ipocrizie de fatada, menita pentru cei din jur). Sunteti ipocrite cand o mintiti ca arata aiurea imbracata cu outfitul acela, dar de fapt ati da orice sa aveti corpul ei sau tenul atat de aproape de perfectiune. Esti ipocrita cand spui ca il iubesti, dar iti fuge gandul dupa altul. Sau cand declari sus si tare “i’m over him” dar de fapt te-ai transformat intr-o obsedata. Esti ipocrita daca il suni sa il intrebi de sanatate, ca intre amici, dar discutia se transforma intr-un interogatoriu nocturn. Cand vrei sa ramai in continuare, cea mai importanta persoana din viata lui, dar intre timp tu sa iti vezi de viata ta. Cand plangi pe la colturi, cersind atentia celorlalti si apoi il injuri in gandul tau cand esti singura. Esti .. cand iti faci prietene din interes, desi cu totii facem asta at some point in our lives. Cand ii urezi tot binele din lume, dar incerci pe cat posibil sa nu il lasi sa se distreze fara tine. Cand vrei sa pari sincera, puternica, unica si “cel mai bun/a cedeaza” dar tot tu trebuie sa ai ultimul cuvant, pentru ca altfel te simti neputincioasa. Si lista poate continua, dar am obosit – psihic.

Ipocrizia ne roade si ne imbatraneste, ne oboseste si ne urateste. Cu cat incercam sa scapam Pe cine incerc sa mint, e in firea noastra si cu greu putem s-o temperam. Aplicata in doze mici, diminueaza efectele adverse 🙂 or so I hope. Putem insa alege cand, cat de ipocriti sa fim si cu cine. Sunt oare ipocrita pentru ca am facut unele dintre lucrurile enumerate mai sus si acum vorbesc despre ele ? Sunteti ipocriti/e pentru ca ma acuzati, right now as we speak ?

Speak your mind !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s