Doza de introspectie


Cel mai greu pentru noi ( “femeile” ) este sa luam o decizie.  Desi este de preferat sa iei o decizie, buna sau rea, decat sa te lupti cu 1001 indecizii.

Nu mai fiti serioase ! Ar trebui sa fim un motiv de bucurie, nu de certuri.  Suntem ca niste copii, nu trebuie sa fim mereu luate atat de in serios.

Ne bazam pe barbati pentru partea de stabilitate dintr-o relatie, orice slabiciune exacerbata din partea lui provoaca un dezechilibru.

Nu exista relatie perfecta sau femeie perfecta. Femeia perfecta ti-o faci singur, o ajuti sa isi dezvolte calitatile si sa isi cunoasca defectele, o motivezi si la randul ei, te face sa iti doresti sa fii mai bun pentru ea, dar mai ales pentru tine. E femeia perfecta pentru tine in momentul acela. Ce va fi mai tarziu nimeni nu stie.

Daca legi o femeie de tine, va fugi.  Dar daca ii dai drumul, nu va mai vrea sa plece.  Suna ca o pura teorie, dar pusa in practica chiar asa e.  Psihologie inversa sau cum vrei sa ii spui.  Ca o claustrofobie mentala.  Arata-i ca nu esti dependent de ea ( nici sa nu fi ! pentru ca o relatie in care exista codependenta din partea ambilor parteneri, nu e relatie ) si va dori sa stea langa tine.

Pe de alta parte, femeile sunt fiinte dependente care isi doresc un barbat mai sus pe scara sociala decat ele pentru a putea sa-si depaseaca conditia alaturi de el.  Strigam sus si tare “egalitate intre sexe”,  dar pana la urma sa tragi un barbat dupa tine e munca grea.  Pe cand pentru barbati e un lucru natural.  Nu ma refer ca femeile nu pot excela in viata profesionala,  dar alaturi de un barbat puternic pot sa ajunga mai sus decat pe cont propriu.

Si vice-versa.  Alaturi de femeia potrivita poti sa evoluezi, dar doar daca esti impacat cu tine insusi.  Nu puteti avea o relatie reusita daca nu sunteti fericiti si separat. Trebuie sa existe tu si eu ca sa poata fi si un noiIndepedenta e esentiala.

Prietenia intre barbati e mai presus decat o femeie. Prietenia intre doua femei se destrama la primul barbat care se pune intre ele.  Cine e mai “curva” atunci ? Si nu o zic in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult ca dovada de instabilitate emotionala.  Femeile traiesc, se ghideaza dupa instincte, nu stiu nici ele ce vor sau de ce au reactionat asa. Unele da, majoritatea nu.  Se bazeaza mult pe trairi de moment si sentimente, care stim cu totii cat de mult fluctueaza. Cum pot stii barbatii ce gandim noi, cand de cele mai multe ori nici noi nu stim de ce am luat X decizie ? O data ce iti dai seama ca intregul nostru rationament se bazeaza pe sentimente, o sa iti fie mai usor sa ne accepti.  Nu neaparat sa ne intelegi, pentru ca suntem cu mult diferite fata de voi ( si nu ma refer aici la  superioritate ), ci sa acceptati alegerile noastre fara a le pune in discutie prea mult, fara a ne judeca prea aspru. Toti gresim, iarta-ne sau mergi mai departe.

Avem nevoie de rasete si lacrimi, si adrenalina si drama, si un amalgam de sentimente care sa ne faca sa simtim ca traim. Voi ganditi si noi simtim, si cel mai placut e cand facem schimb de roluri pentru putin timp.

O observatie personala  –  femeile sunt de 2 feluri ( de fapt, ar fi mai multe categorii dar restrang putin cercul ) :

– femei care nu se pot culca decat cu barbatul langa care sunt;  pot flirta, pot face ochi dulci, pot lasa sa li se fure un sarut, dar nu o sa ajunga in patul altui barbat decat cel pe care il iubesc. Pentru ca avem constant nevoie de o reasigurare ca suntem inca atragatoare, ca barbatii inca intorc capul dupa noi si suntem dorite.  Ni s-a acordat atentie din copilarie, de la atentie nevinovata ( “vrei sa ne jucam impreuna cu masinutele ?” ) la udat pana la piele in curtea scolii ca sa ne vada sanii :)) si pana la fluieratul zilnic pe strada.

– si femei care “umbla” cu mai multi pentru ca pot si vor si asta e scopul lor.  It’s just business.  Si pe acestea le consider <<curve>>.

In schimb, barbatii pot f**e tot ce prind pentru ca e intiparit in codul lor genetic sa se imperecheze :)) Citez :  “cand sunt beat, f*t tot ce misca”. Trist si totusi adevarat pentru unii ! Trista partea cu “tot ce misca”, restul e doar adevar.  Lasand gelozia la o parte, un barbat ar trebui sa fie mandru cand alti tipi flirteaza cu prietena lui pentru ca asta inseamna ca arata bine.  Si la femei e valabil, doar ca exista umbra de indoiala cum ca barbatii ajung mai repede in pat cu necunoscute. O indoiala de altfel bine intemeiata, desi exista si exceptii si chiar cunosc una 😉

PS:  Am postat in “Cutia muzicala” clipul zilei 🙂

Advertisements

Speak your mind !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s