In ajun de Mos Nicolae


Ce poate fi mai frumos decat o camera plina de dulciuri ? 😀 poate o camera ordonata plina de dulciuri, dar sa nu intram in amanunte. Am toata vacanta de iarna la dispozitie sa imi lucrurile in ordine, out with the old and of course IN with the NEW ! Dar sa revenim la dulciuri, ele sunt motivul pt care ne trezim dimineata, gustarea dintre mese si izvorul nostru de energie.

De mici suntem atentionati ca dulciurile strica, strica dintii, strica stomacul si mai ales strica pofta de mancare. Suntem purtati de manuta prin fata cofetariilor primitoare, cu usile larg deschise, ce-si etaleaza delicatesele right in front of our eyes. Nu ! Nu sunt bune si nu avem voie. Si atunci de ce suntem inconjurati de ele la tot pasul: la magazinul din colt, la supermarket raioane intregi  te cheama pe nume, cofetariile nu sunt nici ele mai prejos ( desi le gasesti doar in anumite zone, varietatea sortimentelor, prospetimea fructelor si ornamentele cat mai interesante te transforma in client fidel ) ? Nu aveti mila sau ratiune? Interzicandu-ne ceva, o sa il dorim si mai mult. Refuzandu-ne aceste mici placeri ne transformati mai tarziu in adolescenti incontrolabili si in adulti supraponderali.

Mi-a luat ceva timp sa realizez ca ma imbolnaveam singura, mancand atatea dulciuri. Nici nu le mai mancam de nevoie, pt ca imi cerea organismul zaharuri, ci din obisnuinta si obsesie, pot spune. Chiar daca iti ofera acea senzatie de “mica fericire” nu dureaza decat putin. Dulciurile nu sunt solutia problemelor tale ci doar le adancesc, nu o sa te faca mai fericit(a) sau mai sigur(a) pe tine, ci doar o sa te imbolnaveasca si o regreti si mai mult. Trebuie sa ii invatam pe cei mici efectele dulciurilor, sa ii lasam sa guste atunci cand le este pofta pt ca doar asa o sa inteleaga ca nu trebuie sa abuzeze de ele. Asemenea oricarui aliment, si dulciurile isi au rostul lor si trebuie mai degraba sa le degustam decat sa le mancam. E vorba de perceptie: ii apreciezi gustul, aroma, designul si lasi timp organismului sa perceapa ce digera. Nu te grabi sa termini o prajitura ca sa poti cere inca o portie si mai apoi pe a treia. O sa te trezesti cu dureri de stomac si o stare foarte naspa.

Deci mai ales in aceasta perioada, cand avem dezlegare la dulciuri, aveti grija de voi. Nu pt ca o sa ni se puna pe cur sau pe coapse, ci pt ca o sa ne pricopsim cu o frumoasa indigestie. Acest sfat il scriu mai mult pt mine deoarece cum am zis la inceput, sunt inconjurata de cutii cu dulciuri de diferite forme si culori si toate asteapta sa fie incercate. Pt mine Mos Nicolae a venit mai devreme :p deoarece am fost fetita cuminte.

Ce mai asteptati? Curatati cizmulitele si asteptati-l pe Mosu cum trebuie 😉 cu totii avem in gand un cadou anume pe care speram sa-l primim si mai mult ca sigur nu e nuielusa. So, be good kids !

Si nu uitati, azi mai mult ca niciodata, sa zambiti frumos 🙂

Speak your mind !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s